Een hotel in Normandie : de "Manoir de Mathan" is een kasteelhoeve gelegen in de Calvados , tussen Caen , Bayeux en Arromanches

Een hotel in Normandie , de Manoir de Mathan is gelegen in de Calvados
Home
Charmant Hotel
Park van het hotel
Gepersonaliseerd decor
Kamers & suites
Speciale aanbieding
Activiteiten nabij het hotel
D-Day stranden in Normandië
Kastelen in de Calvados
Gastronomisch restaurant
Seminaries in Normandië
Vrijetijd voor conferentie
Routebeschrijving
Prijzen & reserveringen
Een hotel in Normandie , de Manoir de Mathan is gelegen in de Calvados

normandie hotelhotel normandie


Een hotel in Normandie : de Manoir de Mathan

De Manoir de Mathan is lid van Symboles de FranceHet in Normandië gelegen Fief van Mathan behoorde tot het leengoed van de Franse koning. Tot in de 19e eeuw was de Manoir de Mathan het eigendom van de familie Hue de Mathan. Al in de 17e eeuw werd het woongedeelte in lengte verdubbeld. Vervolgens werd een nieuw hoofdgebouw toegevoegd om het landhuis te verbinden met de schuren, het koetshuis en de stallen. Ook werd het dak verhoogd. Hierdoor zijn er nu drie bouwwerken van ongekende charme om een vierkante binnenplaats. De Manoir van Mathan is voortreffelijk gerenoveerd aan de hand van ambachtelijke materialen, natuursteen en leisteen, en heeft een sobere en elegante gevel met pilasters in licht reliëf en driehoekige frontons. Tot ieder deel van het landhuis leiden verschillende stenen trappen, waardoor de gasten eenvoudig hun kamer of suite bereiken. Het landhuis heeft een verzorgd interieur, balkenzolderingen, gietijzeren trapleuningen, in antiekwinkels bijeen gezochte meubels, met aandacht voor authenticiteit en detail: dè ingrediënten voor een kwaliteitsverblijf of -weekend. Het gastronomisch hoogstaande restaurant in de buurt van het landhuis geeft streekproducten een hedendaags accent en serveert smaakvolle en lichte gerechten.
Diavertoning van het park van de Manoir de Mathan
De Manoir de Mathan ligt op 5 km afstand van Arromanches en de landingsstranden en is dan ook een zeer comfortabele verblijfplaats voor een bezoek aan de gedenkplaatsen van de landing in Normandië. Het charmante en karaktervolle hotel is gelegen aan de route de Guillaume le Conquérant (route van Willem de Veroveraar), op 25 km van Caen. Het hotel heeft eveneens een aantal kamers op de begane grond, waarvan een paar uitkomen op de immens grote tuin. U geniet er totale rust.

Routebeschrijving
reserveringenPrijzen & reserveringen
Een hotel in Normandie , de Manoir de Mathan is gelegen in de Calvados